30 Monthly Current Affairs MCQ of July 2019

In this article, we provide 30 Monthly Current Affairs MCQ of July 2019 include with current events, appointments, sports, etc for all competitive examinations.

1. Which edition of Mekong Ganga co-operation Meet 2019 held in New Delhi?

  1. 12th
  2. 15th
  3. 11th
  4. 17th

Ans-c)11th

2. Which edition of Mekong Ganga co-operation Meet 2019 held in New Delhi?

  1. 12th
  2. 15th
  3. 11th
  4. 17th

Ans-c)11th

3. Which State Govt. became the 1st Indian State to draft a water policy?

  1. Bihar
  2. Manipur
  3. Meghalaya
  4. Assam

Ans-c) Meghalaya

4. Who won the wheelchair women’s singles in the Wimbledon Championship 2019?

  1. Cara Block
  2. Aniek Van Koot
  3. Diede de Groot
  4. Martina Navratilova

Ans-b) Aniek Van Koot

5. Who is the current Governor of Gujarat?

  1. Acharya Dev Vrat
  2. Om Prakash Kohli
  3. Anusuiya Uikey
  4. Kalraj Mishara

Ans- a)Acharya Dev Vrat

6. Which company Launched India’s 1st Ethanol-based motorcycle?

  1. Ashok Leyland
  2. Larsen & Turbo
  3. TVS Motor
  4. Reliance communed

Ans-c) TVS Motor

7. First Global Conference for media freedom held in which country?

  1. London
  2. New work
  3. Russia
  4. Malaysia

Ans- a)London

8. Where is the International Film Festival of India (IFFL) has been scheduled to be held from 20th to 28th Nov 2019?

  1. Sikkim
  2. Panaji
  3. Assam
  4. New Delhi

Ans- b)Panaji, Goa

9. Who won gold in women’s 200m event at Kladno Memorial Athletics meet at Kladno in the Czech Republic?

  1. Dutee Chand
  2. Archana
  3. Lili Das
  4. Hima Das

Ans-d) Hima Das

10. Who is appointed as the brand ambassador of Fan Majo?

  1. Varun Dhawan
  2. Abhishek Sharma
  3. Prithivi  Pankaj Shaw
  4. Shahrukh Khan

Ans-c) Prithivi  Pankaj Shaw

11. Who is the President of international shooting sport federation (ISSF)?

  1. Vladimir  Lisinis
  2. Sheepshank Manohar
  3. Gianni Infantino
  4. Thomas Weikent

Ans-a) Vladimir  Lisinis

12. US Bans which army chief over Rohingya ‘Ethnic Cleansing’?

  1. Russia
  2. Myanmar
  3. Srilanka
  4. South Africa

Ans- b)Mynamar

13. Who is appointed as the judge of SICC (Singapore International Commercial court)

  1. Suresh Sharma
  2. Bikram Sharma
  3. A.K Sikri
  4. Dinesh Kartik

Ans- c)A.K Sikri

14. Which programmed of Google India to empower the rural women?

  1. Internet Saathi
  2. 10000 startup
  3. Sakhi
  4. SAMRUDHI

Ans- a)Internet Saathi

15. Where will the 24 hours Asia & Oceania Championship in 2020 -21 held in India?

  1. Hyderabad
  2. New Delhi
  3. Mumbai
  4. Bangaluru

Ans- d)Bangaluru

16. Where is the ISSFC ( International Shooting Sport Federation) junior world cap 2019 held?

  1. Germany
  2. Spain
  3. France
  4. Japan

Ans- a)Germany

17. The palace becomes the which position country to join the International Solar. Alliance (ISA)?

  1. 70th
  2. 76th
  3. 67th
  4. 102nd

Ans-b)76th

18. Who is the winner of the women’s single event in 2019 Wimbledon

  1. Betsy Abbas
  2. Simon Halep
  3. Serena Williams
  4. Barbora Strycova

Ans-b) Simon Halep

19. Who has given the best place in education according to performance Graphics Index 2017-18?

  1. Delhi
  2. Patna
  3. Chennai
  4. Chandigarh

Ans- d)Chandigarh

20. Hima Das won which medal in 200m race women’s in the Klando Memorial Athletics of India.

  1. Silver
  2. Bronze
  3. Gold
  4. Both Silver &Gold

Ans- c)Gold

21. Which state Government has stated the “Banglar Bari ’’ Yojna?

  1. Bihar
  2. West Bengal
  3. Gujarat
  4. Odisha

Ans- b)West Bengal

22. Who is the winner of the Sahitya Akademi Youth Award 2018 for the Maithili language?

  1. Vikas Kumar
  2. Amit Pathak
  3. Dilip Sukla
  4. Sage Senior

Ans- b)Amit Pathak

23. Which country jointly launched the International Solar Alliance (ISA)?

  1. India & France
  2. USA & India
  3. India & China
  4. Japan & France

Ans- a)India & France

24. Where was the Commonwealth weight lighting Championship 2019 held?

  1. Fiji
  2. Samoa
  3. Palau
  4. Kladno

Ans- b)Samoa

25. International Justice Day Observed on which Day?

  1. 15th July
  2. 17th June
  3. 17th July
  4. 27th July

Ans-c) 17th July

26. Union Government to build India based Neutrino Observatory (INO) at which Place?

  1. Theni District, TN
  2. Chirang, Assam
  3. Kanchipuram, TN
  4. Anjaw, Arunachal Pradesh

Ans- a)Theni District, TN

27. United Nations Observed the Nelson Mandela International Day on Which Day?

  1. 19th July
  2. 18th July
  3. 18th June
  4. 19th July

Ans-b) 18th July

28. Who won India’s 9th Gold in ISSF Junior World cup?

  1. Sarabjit Singh
  2. Shiva Thapa
  3. Dutee Chand
  4. Vijay Amritraj

Ans- a)Sarabjit Singh

29. Which State Government has approved the setting up of sports universities?

  1. Odisha
  2. Uttar Pradesh
  3. Haryana
  4. Bihar

Ans- c)Haryana, Rai

30. Who has been voted Sportsperson of the year in the Annual Indian Oil Sports Conclave?

  1. Hima Das
  2. Dutee Chand
  3. Sharath Kamal
  4. Virat Kohli

Ans- c)Sharath Kamal

You can read also:

50 current affairs quiz of August 1st Week

35 Monthly Current Affairs MCQ of July 2019.

24 Current Affairs MCQ Questions(June 2019)

You cannot copy content of this page